Okulumuz Parlayan Yıldızlar Sınıfımız öğrencileri öğretmenleri Ceyda YUNÜS DEMİR eşliğinde STEM FOR LIFE isimli e Twinning projesine katıldılar. Proje de ülkemizin farklı illerinden öğretmen ve öğrencilerin yer almasının yanında Romanya ve Gürcistan’dan da olmak üzere toplam 11 ortak yer almaktadır. Projede öğrenciler mühendislik, fen bilimleri, matematik ve teknoloji alanlarını kullanarak tasarımlar yaptılar. Sera Tasarımı ile susuz tarım yaparak iklim değişikliğine önlem almayı, Kara Yelkenlisi tasarımı ile rüzgâr gücünden yararlanarak karbon salınımının az olmasının önemini, Yürüyen Robot tasarımı ile işleri kolaylaştırıcı teknolojiye ayak uydurmayı, Mancınık tasarımı ile nesnelerin belirli uzaklığa kadar gönderilebilmesinin kolaylığını öğrendiler. Çeşitli web 2.0 araçlarını kullanma fırsatı elde ettiler. Projede yapılan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ile internette güvenliğin sağlanması hakkında bilgi sahibi oldular. Ülkenin farklı şehirleri ile Gürcistan ve Romanya’dan da farklı öğrencilerle tanışma fırsatı buldular.

21-06-202321-06-202321-06-202321-06-202321-06-2023